4 Şubat 2019 Pazartesi

Selülit

Selülit Nedenleri
Selülit sizi rahatsız ediyorsa, yalnız değilsiniz. Selülitten - veya en azından azalmadan - kurtulma arzumuz birçok tedavi seçeneğine yol açmıştır. Dışarıda ki birçok tedaviyle, eğer bir şeyin işe yarayıp yaramayacağını bilmek zor olabilir. Bunu bulmak için dermatologlar araştırma çalışmaları yürütüyorlar. Araştırmanın bazı tedavilerin selülitin daha az farkedilebileceğini - en azından bir süre için gösterebileceğini bilmek sizi mutlu edecektir. Yazımda selülit nedir, neden oluşur, nasıl geçer, nasıl tedavi edilir,  ne iyi gelir gibi sorulara cevaplar aradım.

Selülitin Nedenleri



Kabarık bir kalça görünümüne sahipsiniz çünkü bağ dokusu üzerindeki derinin büzülmesine neden oluyor. Bunun zayıf ya da şişmanlıkla doğrudan bir alakası yoktur. Kadınlar erkeklerden daha fazla bu durumla karşılaşıyor. Selülitin tabi ki belli başlı nedenleri bulunmaktadır:


  • Kötü beslenme
  • Fad diyet
  • Yavaş metabolizma
  • Fiziksel aktivite eksikliği
  • Hormon değişiklikleri
  • kurutma
  • Vücutta bulunan toplam yağ
  • Cildinizin kalınlığı ve rengi
  • Daha koyu ciltlerde daha az görülür. Öyleyse açık teniniz varsa, kendi kendine bir bronzlaştırıcı çarpma ve çukurların tespit edilmesini zorlaştırabilir. Selülitten kurtulmanın başka yolları da var. 

Selülitin Lazer Tedavisi



Radyofrekans sistemleri olarak da adlandırılan selülit için umut vaat ediyor. Tedavi genellikle masaj , liposuction veya hafif terapiyi karıştırır. Yağları sıvılaştırabilir, büzülmeyi gevşetmek için bağ dokusunu kırabilir, kollajen büyümesini ve cilt sıkılaştırmasını artırabilir, kan akışını artırabilir ve sıvı tutulmasını azaltabilir. Sonuçların en az 6 ay sürmesini bekleyin.

FDA onaylı popüler bir lazer tedavisine Cellulaze adı verilir. Doktor, bölgeye uyuşturma çözeltisi enjekte eder ve ardından cildinizin altına bir lazer koyar. Isıyı üç yönde çeker. Selülitinizde yaklaşık bir yıl boyunca% 75 iyileşme bekleyebilirsiniz.

Liposuction


Bazı insanlar selülit tedavisi için liposuction'a başvuruyor. Bir doktor liposuction sırasında cildinizin altına küçük bir kesik yerleştirip yağ hücrelerini keserek dar bir tüp yerleştirir.

Her ne kadar liposuction vücudu şekillendirebilse de, selüliti gidermez ve selülit görünümünü kötüleştirebilir. Lazer destekli liposuction - bu tedavinin cildi sıkılaştırırken yağ hücrelerini tahrip eden daha az invaziv bir şekli - selülit için daha etkili olabilir. Daha fazla çalışmaya ihtiyaç var.

Selülit Kremleri


Topikal tedaviler, selülitin görünürlüğünün azaltılmasına yardımcı olabilir, ancak etkiler uzun süreli olmayabilir. Sonuçları korumak için ürünü günlük olarak uygulamanız gerekir. Cildin daha pürüzsüz ve sıkı görünmesini sağlayan kremlerin cildi sıkılaştırdığı söylenmektedir. Bununla birlikte, kremler selüliti temizlemez. Bunun yerine, geçici olarak görünümünü azaltır. Yağ hücreleri hala derinin altında bulunur. Bir ortak madde topikal selülit krem kafein olduğunu. Kafein bölgeye kan akışını arttırır ve idrar söktürücü olarak işlev görür. Bu selülit görünümünü azaltabilir, yağın su içeriğini değiştirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder