2 Ocak 2020 Perşembe

Kakao Yağının Faydaları

Kakao Yağının Faydaları
Kakao ağacının yemişlerinden ürettiğimiz kakao yağı, çikolata yapımında kullanılmaktadır. Üstelik çikolatanın ağızda kolay şekilde eriyen yapısını da sağlayan temel malzemedir. Kozmetik sektöründe uzun süredir kullanılmış olan kakao yağı, güzellik uzmanlarının da dikkatini çekmektedir. Yapılan araştırmalara doğrultusunda kakao yağı, içeriğinde var olan antioksidan sayesinde cildi onarır ve lekelerin azalmasına yardımcı olmaktadır. Her türden meydana gelen lekeleri gidermeye yardımcı olan kakao aynı zaman da zarar gören dokuların yerine yeni cilt dokularının gelmesini sağlamaktadır. Bende bu yazımda kakao yağının faydaları nelerdir, kakao yağının cilde kullanımı nasıl uygulanır, yüze uygulanır mı, ne işe yarar, saça faydaları nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. İyi okumalar.

Kakao Yağı ile Cildi Nemlendirme



Kakao yağının nemlendirme etkisiyle cildin alt katmanlarını, alt tabakalarını iyileştirdiği söylenmektedir. Bundan dolayı güneşe karşı da savunmamızı güçlendirmektedir. Fakat hiçbir zaman güneş koruması kullanma ihtiyacımızın önüne geçmez ve oldukça kolay emilir. Bundan dolayı doymuş yağ asitleri ile kurumuş, çatlamış cildi iyileştirmekte oldukça etkilidir.

Özellikle hassas cilt tipine sahip kişilerde nemlendirme için kullanımı önerilmektedir. Tabii ki bir uzman veya hekime danışmak gerekebilir. Mutlaka cildin ufak bir bölgesinde test edilmelidir. Sonra esas uygulamaya geçmelisiniz. Eğer doğal malzemeler kullanmak istiyorsanız sizin için de ideal bir fikirdir. Kakao yağını hassas cilde tek başına kullanırsınız. Hindistan cevizi yağı yardımıyla ya da argan yağı jojoba yağı gibi cilt üzerinde etkisi bilinen yağar ile karıştırılarak da kullanılabilmektedir. Güneş sonrası gerilen cildinizi rahatlatmak adına başvurabileceğiniz harika bir doğal yağdır.

Çatlaklara Kakao Yağı


Hamilelik sürecinde pek çok kadın cildin aşırı gerilmesinden kaynaklı meydana gelen çatlaklara karşı önlem almak ister fakat her zaman kullandıkları nemlendirici kozmetiklerin bunun için uygun olup olmadığını düşünmektedir. Bu kozmetiklerin içerisinde var olan kimyasalların teninize değmesini istemiyorsanız kakao yağı uygulayabilirsiniz. Kakao yağı çatlakları geçirmez fakat oluşmasına engel olabilmektedir.

Gün içerisinde çatlama ihtimali bulunan bölgelere sürerek cildinizi nemlendirmek çatlakları önleyebilir. İçeriğinde var olan A, B1, B2, B3, C ve E Vitaminleri ile cildiniz için mükemmel bir nemlendirici etki oluşturmaktadır.

Kakao Yağının İçeriği


İşte kakao yağının ana bileşenleri şu şekilde sıralanabilir:

Oleik asit -  % 5
Stearik asit -  % 5
Palmitik asit -  % 26
Linoleik asit -  % 2
Arakidik asit -  % 1

Kakao Yağı Cildi Bronzlaştırır Mı 


Yaz mevsiminde bronzlaşmamızı sağlamaktadır. Pek çok güneş kreminin bileşenlerinde bulunan kakao yağı, cildimizde kolay şekilde bronzlaşmasına yardımcı olmaktadır. Yaz aylarında kumsalda güneşlenmeden evvel cildinize bu yağdan bir miktar uygulanabilir, uzun süreli bronzluk elde edebiliriz. Fakat güneşin zararlı UV ışınlarına karşı tam manasıyla korunmak adına bu cilt bakım yağından hemen önce cildinize güneş koruyucu krem sürmeyi asla ihmal etmemek gerekir.

Kakao Yağının Faydaları yazımın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Yazımdan faydalandığınızı düşünüyorsanız mutlaka sosyal medya hesaplarınızdan ve whatsap gruplarınızdan paylaşmanızı öneriyorum. Ayrıca yazıyla alakalı olarak şu yazılarımı da öneriyorum.
Egzama Nedir
Kışın Cilt Bakımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder