25 Aralık 2019 Çarşamba

Kışın Cilt Bakımı

Kışın Cilt Bakımı
Cildinizi soğuk rüzgarlardan korumak adına kesinlikle bakım gerçekleştirilmeli ve kurumasını önleyerek kremler kullanmanız gerekir. Bu adımı uygulayarak  kırışıklıkların azalmasında büyük rol oynamaktadır. Sizler için soğuk havalarda cildinizi rahatlatacak evde yapabileceğiniz maskeleri bir araya getirmeye çalıştım. Kışın uygulanacak bakım ile elde edeceklerinizin sınırı yok. Bakalım en etkili kış bakım uygulamaları ve cilt bakım maskeleri nelermiş. İyi okumalar.

Kuru Ciltlere Bakım



Maalesef kaçınılmaz olarak vücudun çevresel etmenlere en çok maruz kalan bölgesi genellikle yüzümüzdür. Bundan dolayı bazen, özellikle de kış soğuklarında, yüzümüz ile özel ilgilenmek gerekiyor. Kış mevsiminde ilk alınması gereken önlem aşındırıcı temizlik ürünlerini bırakmak, daha narin bir temizleyiciye ve biraz daha kalın bir nemlendiriciye başlamak olacaktır. Bu süreçte Kleopatra’nın meşhur süt banyolarının sırrı laktik asit barındıran temizleyiciler, cildi tahriş etmeden yüzeysel arındırdıklarından iyi bir seçenek olacaktır. Cildi yoğun nemlendirmek için de hyalüronik asit, shea yağı ve gliserin benzeri içeriklerden zengin bir malzeme kullandığımız zaman yumuşacık bir cilde kavuşmak oldukça kolay olacaktır.

Cilt kuruluğu dediğimiz zaman aklınıza gelen tek yer yüzünüz olmaması gerekir. Özellikle kışın kollar, bacaklar, eller ve ayaklar da unutmamalıdır. Bütün vücudu nemlendirmek için en uygun zaman duştan sonraki ilk 3 dakikadır. Her banyodan sonra yumuşak bir havlu ile fazla suyu alır almaz, deri henüz nemliyken zeytin yada üzüm çekirdeği yağı barındıran bir vücut yağını kullanmak iyi bir tercih olabilir. Ciltte kepeklenme, kaşıntı benzeri yoğun kuruluk belirtileri bulunuyorsa o zaman saf vazelin gibi yoğun bir nemlendirici kullanmak gerekebilmektedir.

Kışın Yüz Maskesi


Badem, E vitamini ve esansiyel yağ asitleri açısından oldukça zengindir. Süt, cildimiz için mükemmel bir nemlendirici özelliğe sahiptir. Asit içeriği ve enzimleri cildi yumuşak, esnek ve parlak bir hal kazandırmaktadır. Bu yüz maskesini uygulamak kuruluğu azaltacaktır ve cildinizi daha yumuşak hale getirmiş olacaktır. Bu bakım için gerekli olan malzemeler:


  • 1 çorba kaşığı badem tozu 
  • 2 çorba kaşığı çiğ süt


Bu maskenin uygulanışı da oldukça basittir. Yukarıda saydığım malzemeleri bir kaba koyalım karıştıralım ve öncesinde temizlediğiniz yüzünüze uygulayalım. 10 dakika tutalım. Hafifçe masaj uygulayın ve bol su ile yıkayalım. Ardından nemlendirici uygulayın. Süt ve süt ürünlerine alerjiniz bulunuyorsa bu yüz maskesini kullanmamalısınız.

Kışın Kuruyan Ellere Son


Eller, yüzümüzden sonra vücudumuzun çevresel faktörlerin en zararlılarına maruz kalan bölgesidir. Bütün gün boyunca kaç kez yıkadığınızı düşünürseniz, esasında ne çok özen gösterilmesi gerektiği anlaşılabiliyor. Kışın temizlik alışveriş listenizde bazı değişiklikler yapmak gerekebilir. Bu dönemde sıvı sabun kullanmaktansa katı kalıp gliserinli sabunları tercih edilir, elleri çok sıcak suyla yıkamamak ve her yıkamadan sonra mutlaka güzelce kurulamak gerekmektedir. Nemlendirici olarak yağ içerisinde su bazlı üre barındıran nemlendiricileri seçmek, kreminizi lavabonun hemen yanında bulundurmak sık sık her yıkamadan sonra tekrar edilmeleri kolaylaşacak. Günlük temizlik uygulamaları sırasında eldiven kullanmayı da aklınızdan çıkartmayın. İç yüzeyi pamuklu, dışı lastik eldivenler ellerinizin nemli kalması sağlanacaktır.

Çilek Maskesi


Çileğin canlandırıcı ve peeling etkisi bulunmaktadır. Bundan kaynaklı kuru ciltlere önerilmektedir. Fakat gerici etkisinden kaynaklı on dakikadan fazla ciltte tutulmaması gerekiyor. Dört iri çileği ezelim ve 1 tatlı kaşığı badem yağı, kayısı çekirdeği, susam yağı ile karıştıralım. Bütün yüze ince bir tabaka halinde uygulayalım, elmacık kemikleri üzerine daha kalın bir tabaka halinde maske uygulayın ve 5 dakika bekletelim. Ayda iki kez uygulama yeterli olacaktır.

Kışın Cilt Bakımı yazımın sonuna geldik. Kışın cilt bakımı konusunda etkili bilgiler aldığınızı düşünüyorsanız kesinlikle sosyal medya hesaplarından paylaşmanızı öneriyorum. Aynı zamanda konuyla alakalı olarak;
Kakao Yağının Faydaları
Lavanta Yağı yazılarımı okumanızı öneriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder