23 Aralık 2016 Cuma

Lavanta Yağı

Lavanta Yağı
Lavanta yağı çok faydalı bir yağdır. Anksiyete , mantar enfeksiyonları, saç dökülmesi ve yaralar gibi bir çok problem noktasında lavanta ve lavanta yağı kullanılabilir. Yapılan araştırmalar ayrıca lavantanın depresyon , yüksek tansiyon , bulantı, adet ağrısı veya egzamayı tedavi etmek için kullanılabileceğini ortaya koyuyor. Yazımda lavanta yağı nedir, nasıl elde  edilir, faydaları nelerdir, vücuda etkileri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.

Lavanta Yağı


Lavanta esansiyel yağının sağlığa olan pozitif etkileri, sinirsel gerginliği ortadan kaldırma, ağrıyı hafifletme, kafa derisini ve cildi dezenfekte etme, kan dolaşımını hızlandırma ve solunum problemlerini tedavi etme noktasında etkili olduğunu biliyoruz. Lavantanın Latince adı, özellikle temiz aroması olan aroması nedeniyle "yıkamak" anlamına gelen Lavare'dir.

Çam Yağı


Çam Yağı
Çam yağı, kaynağına bağlı olarak taze, balzamik veya terebentin benzeri bir kokuya sahip olabilen renksiz ve soluk sarı bir uçucu yağdır. 1 Yemek pişirmek için yaygın şekilde kullanılan bir bitkisel yağ olan çam fıstığı yağıyla (çam tohumu yağı olarak da bilinir) karıştırılmamalıdır. Çam fıstığı yağı çam ağacı tohumlarından elde edilirken çam ağacı yağı, çam ağaçlarının iğne benzeri yapraklarından buharla damıtma yoluyla elde edilir. Çam esansiyel yağının faydaları, iltihaplanmayı ve ilişkili kızarıklığı azaltma, sinüs enfeksiyonlarına, mukus ve balgamdan korunma, egzama ve sedef hastalığı benzeri cilt koşullarını iyileştirme, bağışıklık sistemini güçlendirme, mantar ve viral enfeksiyonlar ile mücadele etme, zihni teşvik etme ve vücudunuzu ve evinizi ve vücudunuzu çok çeşitli mikroplardan koruyun.

Çam Yağı

7 Aralık 2016 Çarşamba

Egzama Hakkında Önemli Bilgiler


Egzama Nedir
Egzama bir cilt hastalığıdır. Bazı yiyecekler fındık ve süt ürünleri, semptomları tetikleyebilir.
Semptomlar, egzema olan kişinin yaşına göre değişir, ancak genellikle pul pul, kaşıntılı cilt lekeleri içerir. Egzama ayrıca duman ve polen gibi çevresel faktörlerle tetiklenebilir. Ancak, egzama tedavi edilebilir bir durum değildir.
Tedavi hasarlı cildi iyileştirmeye ve semptomları hafifletmeye odaklanır. Egzama için henüz tam bir tedavi yoktur, ancak semptomlar yönetilebilir.
Egzama bulaşıcı bir durum değildir. Yazımda egzama nedir, nasıl oluşur, nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.

Egzama Nedir?

Egzama, farklı sebeplerle meydana gelen; deride kızarıklık, kaşıntı, vezikül (içi su dolu kabarcık), şişme gibi belirtilere yol açan, daha çok psikosomatik kökenli bir deri rahatsızlığıdır. Deri üzerinde var olan kabarcıklar, egzamanın yol açtığı belirtilerdir. Akut, kronik, kuru ve yaş egzama gibi türleri bulunur. Egzama, tehlikeli olmayan ancak  kötü bir görünüm arz eden bir rahatsızlıktır. Basit bir tedaviyle kontrol altına alınabilir. Egzamanın en kötü tarafı kaşıntı yapmasının yanı sıra, eller, kollar, bacaklar, yüz gibi açıkta kalan cilt yüzeylerinde kötü görünüme yol açmasıdır.

Egzama Nedir ?

Egzama Nedir
Egzama görüntü olarak problemli ve çirkin görünüşlü bir deri hastalığıdır ama tehlikeli değildir, basit bir tedaviyle kontrol altına alınabilir. Egzama kaşıntı yapmasının ve rahatsızlık vermesinin yanı sıra, el kol ve yüz gibi açıkta kalan yerlerde oluştuğundan çirkin bir görünüme de yol açmaktadır. Her on iki kişiden birinin, yaşamının herhangi bir döneminde egzamaya neden olduğu bilinmektedir. Bu yazımızda sizlere egzamanın belirtileri nelerdir, tedavi süreci ve egzamanın nedenleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım.

Egzamanın Teşhisi


Egzamada iltihaplı deri bölgesi kızarır ve kaşınmaya yol açar. Aynı zamanda kurur ve üstünde sivilcevari oluşumlar görünür, hatta yer yer su toplar. Hastalığın sebep olduğu rahatsızlık daha çok kaşımaya ve meydana gelen çatlaklardan giren mikropların gerçekleştirdiği enfeksiyona bağlanmaktadır. Egzamalı bölge kaşınırsa, enfeksiyonda yayılım oluşur, deri kanar ve iltihaplanıp ağrı yapabilir. Çatlaklardan sızan mikroplar bedene yayılır. Kaşınarak tahriş edilmiş bir egzama bölgesi çok rahatsızlığa yol açablir. Egzama önce yüzde ve baş derisinde çıkar, sonra kollarda ve bacaklarda, özellikle derinin katlandığı ya da giysilerin sürtündüğü yerlerde oluşur.

Sivilce Nedir?


Sivilce Nedir
Akne yaygın bir cilt problemidir ve tedavisi mümkün bir hastalıktır. Noktaları temizlemek için birkaç ay süreyle tedaviye ihtiyaç duyabilirsiniz. Yara izini önlemek için iltihaplı sivilcenin erken tedavi edilmesi şart. Noktalar gittiğinde, lekeleri uzak tutmak için birkaç yıllık bakım tedavisine ihtiyaç duyabilirsiniz. Sivilce, vücutta var olan lekelerin ortak nedeni.Yazımda sivilce nedir, aknenin nedenleri nelerdir, nasıl geçer, belirtileri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. 

Akne Hangi Yaşlarda Çıkar?


Akne hastalarının çoğunun yaşları 12-25 arasındadır. Fakat bazı yaşlı ve genç insanlarda da sivilce oluşmaktadır. Erkeklerde kadınlara göre daha fazla sivilce problemi yaşanır. Akne genellikle yüzü etkiler, ancak sırt, boyun ve göğüs de etkilenebilir. Ciddilik hafif ila şiddetli olabilir. 10 gençten yaklaşık 8'inde sivilce oluşabilir. Sıklıkla hafiftir. Bununla birlikte, 10 gencin yaklaşık 3'ünde, sivilce yara izini önlemek için tedaviye ihtiyaç duyacak kadar sivilceye sahip olduğu tahmin edilmektedir. Tedavi edilmemiş akne genellikle yerleşmeden yaklaşık 4-5 yıl tekrar etmektedir. Fakat, bazı durumlarda uzun yıllar sivilce problemi devam edebilir.

Sivilce Hakkında

Sivilce Hakkında
Akne, dünyadaki en yaygın cilt hastalığıdır. Yaygın olmakla beraber, sivilce hakkında her zaman doğru bilgilere ulaşamamaktayız. Tabi ki yanlış bilgi ve uygulamalar cildi daha berbat bir hale getirebilir. Ben de sizlere blogumda sivilce nedir, nedenleri nelerdir, nasıl geçer gibi sorulara cevaplar aradım.

Sivilce Nedir


Sivilce hakkındaki efsaneler cilt problemi kadar yaygındır. Özellikle dermatologlar sivilce tedavisi noktasında hangi uygulamanın işe yarayacağını ve hangi aşamada nasıl müdahale edilmesi gerektiğinin tam olarak bilinemeyeceğini biliyorlar. 

Seboreik Dermatit Hakkında


Seboreik Dermatit Hakkında
'Dermatit', kırmızı, kaşıntılı, pul pul dökülmüş (iltihaplı) cilt hastalığıdır.  'Seboreik', döküntü, göğsün bölgesinde, yüzde, kafa derisinde ve göbek gibi bölgelerde oluşabilen bir problemdir. Bu yazımızda sizlere Seboreik Dermatit nedir, neden olur, belirtileri nelerdir, nasıl geçer gibi sorulara cevaplar aradım.

Seboreik Dermatit Nedir ?

Seboreik dermatit çok yaygın bir cilt hastalığıdır fakat birçok kişi  bu cilt problemini fark etmez bile. Genel olarak, nüfusun yaklaşık % 4'ünde görüldüğünü biliyoruz ve kepek (kafa derisinin hafif seboreik dermatiti), neredeyse her 2 kişiden 1'inde görülen bir problemdir.  Ergenlik döneminden sonra herhangi bir zamanda yaşanabilir ve erkeklerde biraz daha yaygın biçimde görülebilir. Bebekler ayrıca, birkaç ay sonra genellikle temizlenen saç derisinde (beşik başlık) ve bez alanlarında kısa ömürlü bir seboreik dermatit yaşanabilir.

Seboreik Dermatit

Seboreik Dermatit Nedir ?


kurdeşen
Seboreik dermatit, esasen kafa derinizi etkileyen yaygın bir deri durumudur. Tane lekelere, kırmızı deriye ve inatçı kepeklenmeye neden olur. Seboreik dermatit aynı zamanda yüz, üst göğüs ve sırt gibi vücudun yağlı bölgelerini de etkileyebilir.

Seboreik dermatit genel sağlığınızı etkilemez ancak rahatsız edici olabilir ve utanç verici olabilir. Bulaşıcı değildir ve zayıf kişisel hijyen işaretidir.

Bu yazımızda sizlere Seboreik Dermatit hakkında bilgi vereceğiz.

1 Aralık 2016 Perşembe

Sivilce İçin Kesin Çözüm

Sivilce İçin Kesin Çözüm
Birçok insan yıllardır sivilce problemi yaşamaktadır. Sivilcelenme genellikle ergenlik döneminden başlar ve bu durum kalıcı olabilir. Yetişkin sivilce lezyonları, dermatologların ofisine gitmeyi garantileyen birinci cilt koşuludur. Bu yazımızda, yetişkin akne tedavisinde ve iyileştirilmesinde en etkili dermatolojik çözümleri ve seçenekleri anlatacağız.

Aknenin Nedenleri

Yetişkin akne sebum adında ki yağlı bir madde üreten yağ bezlerinden kaynaklanmaktadır. Bu bezlerin tıkanma eğilimi bulunur; bu da genellikle yanaklarda, alında ve çenelerde ve ayrıca kalçalar, sırt vs. gibi diğer vücut parçaları üzerinde karşılaşılan komedon veya sivilcelerle sonuçlanmaktadır.

Sivilce Nasıl Geçer


Sivilce Nasıl Geçer
Sivilce saç köklerinin yağ ve ölü cilt hücreleri ile tıkandığında meydana gelen bir cilt problemidir. Genellikle beyaz noktalara, siyah noktalara veya sivilcelere neden olur ve genellikle yüz, alın, göğüs, sırt ve omuzlarda görülür. Sivilce, gençler arasında en yaygın olanıdır, ancak her yaştan insanı etkiler. Etkili tedaviler mevcuttur, ancak akne kalıcı olabilir. Sivilceler ve yumrular yavaşça iyileşme gösterir. Yazımda sivilce nedir, belirtileri nelerdir, nasıl geçer gibi sorulara cevaplar aradım.

Sivilce Belirtileri


Sivilce belirtileri sivilcelerin ciddiyetine bağlı olarak değişmektedir. Bu belirtilerin hafif, orta, şiddetli aknenin neden olup olmadığını belirler. Fakat bunu siz anlayamazsınız. Sivilce belirtileri de şu şekildedir:

Sivilceye Ne İyi Gelir

Sivilceye Ne İyi Gelir
Sivilce ( akne vulgaris , yaygın akne ) ergenlik döneminde hemen hemen tüm gençleri etkileyen yüz, göğüs ve sırt kıllarının bir hastalığıdır. Bakterilerin gelişiminde rol oynamasına rağmen bakterilerden kaynaklanmamaktadır. Bazı kadınların 20'li yaşların ortalarından ortalarına kadar sivilce gelişmesi olağan dışı değildir. Yazımda sivilce nedir, nedenleri nelerdir, ne iyi gelir, nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. 

Sivilce Nasıl Geçer

Sivilce ilaçları yağ üretimini azaltarak, cilt hücre dönüşümünü hızlandırarak, bakteriyel enfeksiyonlarla savaşarak veya iltihaplanmayı azaltarak çalışır - bu da yara izini önlemeye yardımcı olur. Reçeteli sivilce ilaçlarının çoğunda, dört ve sekiz hafta boyunca sonuçlar göremeyebilirsiniz ve cildiniz iyileşmeden önce kötüleşebilir. Sivilcenizin tamamen temizlenmesi birkaç ay veya yıl sürebilir.

Sivilce Tedavisi


Sivilce Tedavisi
Sivilce çok yaygın bir cilt hastalığıdır. Sivilcelerin oluşmasının bir çok sebebi bulunmaktadır. Yazımda bunun yanında sivilce nedir, sivilce nasıl tedavi edilir, tedavi yöntemleri nelerdir gibi sorulara cevaplar aradım. Ciltte oluşan küçük siyah veya sarımsı yumrular; kirle dolu değillerdir, ancak siyahtır çünkü saç folikülünün iç astarı pigmentasyona neden olmaktadır. whiteheads  - siyah noktalara benzer bir görünüme sahiptir, ancak daha sıkı olabilir ve sıkıldığında boş olmaz. papüller - hassas veya ağrılı hissedebilen küçük kırmızı yumrular
püstüller - papüllere benzer, ancak irin birikmesi nedeniyle merkezde beyaz bir ucu vardır. nodüller - cilt yüzeyinin altında biriken ve ağrılı olabilen büyük sert topaklar. kistler - aknenin neden olduğu en ağır nokta tipi; bunlar kaynamaya benzeyen  ve kalıcı yara izine neden olma riskini en yüksek taşıyan irin dolu topaklardır.

Sivilce Nedir?

Sivilce Nedir
Sivilce en sık ergenlik döneminde hormon seviyesinde var olan değişikliklerle bağlantılıdır , fakat her yaşta başlayabilmektedir. Bazı hormonlar, ciltteki kıl foliküllerinin yanındaki yağ üreten bezlerin daha fazla miktarda yağ (anormal sebum) üretmesine neden olur. Bu anormal sebum, genellikle daha agresif hale gelen ve iltihaplanma ve iltihaplanmalara neden olan, P. acnes adlı genellikle zararsız cilt bakterisinin aktivitesini değiştirir. Hormonlar ayrıca saç folikülünün iç astarını kalınlaştırarak, gözeneklerin tıkanmasına neden olur (saç foliküllerinin açılması). Cildin temizlenmesi bu tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olmaz. 

Sivilce Kimlerde Oluşur

Sivilce gençler ve genç yetişkinlerde çok yaygındır. Yaşları 11-30 arasında olan kişilerin yaklaşık% 80'i sivilceden etkilenir.