1 Aralık 2016 Perşembe

Sivilce İçin Kesin Çözüm

Sivilce İçin Kesin Çözüm
Birçok insan yıllardır sivilce problemi yaşamaktadır. Sivilcelenme genellikle ergenlik döneminden başlar ve bu durum kalıcı olabilir. Yetişkin sivilce lezyonları, dermatologların ofisine gitmeyi garantileyen birinci cilt koşuludur. Bu yazımızda, yetişkin akne tedavisinde ve iyileştirilmesinde en etkili dermatolojik çözümleri ve seçenekleri anlatacağız.

Aknenin Nedenleri

Yetişkin akne sebum adında ki yağlı bir madde üreten yağ bezlerinden kaynaklanmaktadır. Bu bezlerin tıkanma eğilimi bulunur; bu da genellikle yanaklarda, alında ve çenelerde ve ayrıca kalçalar, sırt vs. gibi diğer vücut parçaları üzerinde karşılaşılan komedon veya sivilcelerle sonuçlanmaktadır.

Bir dermatolog, önce aknenin kesin nedenini öğrenmek için birkaç faktörü göz önünde bulunduracaktır. Bu, sivilcenin kökten yok edilmesi için en etkili dermatoloji çözümlerini önermesine yardımcı olmaktadır. Sivilce oluşumunda hormonlar (androjenler), diyet, stres, yaş vs gibi faktörlerin hepsi önemli rol oynar. Birçok kadın aynı zamanda Poli kistik ovarian sendrom veya PCOS adlı bir durum sayesinde ergenlik çağından sonra da sivilcelenebilir. Akne problemi yaralara ve izlere yol açabileceğinden kaynaklı ciddiye alınmalıdır. Çoğu kişi, kendine güven kaybı yüzünden akne tedavisi için tedavi yöntemi aramaktadır. Çoğu hasta tedaviyi saçma sapan ürünlerde amaktadır. Tabi ki bu ancak sivilceleri azdırabilir. Dolayısıyla erken ve etkili dermatolojik akne tedavisi çok önemlidir.

Sivilce Tedavisi


Topikal tedaviler: Benzoil peroksit, salisilik asit veya Retinol bazlı ürünler yetişkin akne tedavisinde en iyisidir.

Sistemik tedaviler : Eğer topikal dermatolojik solüsyonlar durumunuzda düzelme göstermiyorsa, bir dermatolog Erythromycin veya Tetracycline gibi sistemik antibiyotikleri önerebilir.

Hormonal preparatlar : Hormonal dermatolog akne solüsyonlarına, çoğu kadın erişkin sivilciden etkilenen kişiler konur ve çok iyi sonuçlar verdiği bilinmektedir.

İzotretinoin: 
Çoğunlukla diğer tüm dermatoloji akne tedavisi seçenekleri başarısız olduğunda son çaredir. İzotretinoin, tıkanmış gözenekleri ve aşırı hassas yağ bezlerini kontrol ederek yüksek oranda hedeflenmiş akne tedavisi sağlayan bir vitamin A türevidir. Yetişkin akne için en etkili dermatolojik çözümlerden biri olsa da, son derece istenmeyen yan etkilerinden dolayı son çare olarak kabul edilir. Bunlara doğum kusurları (bunun sonucu olarak çocuk yaştaki kadınlara önerilemez), aşırı cilt kuruluğu, karaciğer üzerindeki advers reaksiyonlar, depresyon ve şiddetli ruh hali değişiklikleri sayılabilir. Bu nedenle, akıl hastalığı öyküsü olan hastalara önerilmez. Söyleniyor ki; 6-9 aylık bir süre boyunca 120-150 mg / kg vücut ağırlığı aralığında toplam izotretinoin dozlarını alarak çok az kadın başarılı sonuçlar almışlardır.

Sivilce İzi Tedavisi


Sivilce kaybolduktan sonra, genellikle kalıcı olan koyu renk yara izlerine yol açar. Dolayısıyla etkili dermatoloji seçeneklerini kullanarak sivilcesini tomurcuklanarak düzeltmek iyi bir fikirdir. Sivilcenin iyileşmesinden sonra geride bırakılan koyu renkli cilt, sivilcenin neden olduğu iltihaba karşı cildin tepkisinden kaynaklanmaktadır. Bu genellikle kaybolur, ancak çoğu yara izlerinin tamamen ortadan kalkması için en az 6-8 ay süre alır. Ayrıca kızarıklık özellikle akne ciltli hastalarda sivilce izleri gittikten sonra bile devam eder. Benzoil peroksit ve Retinol ürünleri sıklıkla sivilce izlerini iyileştirmek için en etkili ve en etkili dermatolojik çözümlerdir. Retinol cildin altındaki daha genç görünümlü katmanları ortaya çıkarmak için cildi soyarken cildi gerçekten ağartıyor. Akne aşırı skar için, kalıcı yara redüksiyonu için lazer tedavisi gibi dermatolojik çözümleri düşünebilir. 


KAYNAKLAR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder