1 Aralık 2016 Perşembe

Sivilce Nedir?

Sivilce Nedir
Sivilce en sık ergenlik döneminde hormon seviyesinde var olan değişikliklerle bağlantılıdır , fakat her yaşta başlayabilmektedir. Bazı hormonlar, ciltteki kıl foliküllerinin yanındaki yağ üreten bezlerin daha fazla miktarda yağ (anormal sebum) üretmesine neden olur. Bu anormal sebum, genellikle daha agresif hale gelen ve iltihaplanma ve iltihaplanmalara neden olan, P. acnes adlı genellikle zararsız cilt bakterisinin aktivitesini değiştirir. Hormonlar ayrıca saç folikülünün iç astarını kalınlaştırarak, gözeneklerin tıkanmasına neden olur (saç foliküllerinin açılması). Cildin temizlenmesi bu tıkanıklığın giderilmesine yardımcı olmaz. 

Sivilce Kimlerde Oluşur

Sivilce gençler ve genç yetişkinlerde çok yaygındır. Yaşları 11-30 arasında olan kişilerin yaklaşık% 80'i sivilceden etkilenir.

Sivilce en sık 14 ve 17 yaş arasında ki kızlarda ve 16 ile 19 yaş arasındaki erkek çocuklarda görülür. Çoğu insan semptomları yaşlandıkça düzelmeye başlamadan önce birkaç yıl boyunca sivilce ve akne vardır. Bir kişi 20'li yaşların ortasındayken sivilce genellikle kaybolur. Bazı durumlarda, sivilce yetişkin yaşamına devam edebilir. Kadınların yaklaşık% 5'i ve erkeklerin% 1'i 25 yaşın üzerinde sivilceler yaşıyor.

Sivilce Nedenleri


Bir sivilce alevlenmesinin olası tetikleyicileri arasında:

Bazı kozmetik ürünler - bununla birlikte, çoğu ürün test edildiği için bu daha az yaygındır, bu nedenle lekelere neden olmaz (komedojenik değildir).
Bazı ilaçlar - steroid ilaçlar , lityum ( depresyon ve bipolar bozukluğu tedavi etmek için kullanılır  ) ve bazı anti-epileptik ilaçlar ( epilepsi tedavisinde kullanılır  )
kafa bandı veya sırt çantası gibi etkilenen cilt bölgesine baskı uygulayan eşyaları düzenli olarak giyiniz.

sigara içmek - yaşlılarda akneye katkıda bulunabilir

Kadınlarda Sivilce


Yetişkin akne vakalarının% 80'inden fazlası kadınlarda görülür. Birçok yetişkin sivilce vakasına, birçok kadının belirli zamanlarda sahip olduğu hormon seviyelerindeki değişikliklerden kaynaklanmaktadır.

Bu zamanlar şunları içerir:


  • dönemler  - bazı kadınların kendi dönemlerinden hemen önce sivilce döküntüleri yaşanır
  • hamilelik  - birçok kadın, genellikle hamileliğinin ilk üç ayında, şu anda sivilce belirtileri vardır
  • polikistik over sendromu  - sivilceye, kilo almaya ve overde küçük kistlerin oluşumuna neden olabilen yaygın bir durum


KAYNAKLAR

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder